Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Hartfalen.info is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Hartfalen.info is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Yolanda

Geschreven op: Zondag 26 Januari 2014 om 18:06
Ongepast of beledigend?

vorige week hoorden we dat mijn vriend harfalen heeft, 57, dit na een groot infarct in de vorige zomer. ik ben nu van alles aan het lezen daarover. we denken dat hij in klasse 2 zit. Maar ik zie overal dat het echt een ernstige ziekte is met een gemiddelde overlevingskans van 5 jaar. is dat echt waar? De lekkende klep kan niet worden gerepareerd omdat t risico te groot is dat daarna de hartkamer te grote druk krijgt. het is ook geen ritmestoornis, dus pacemaker oid kan ook niet. kan iemand mij een nuchter, echt antwoord geven. vind het allemaal zo raar, hij is supergezond altijd geweest, sport veel, geen vet eten, niet roken. alvast bedankt. 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Tony op Donderdag 13 Maart 2014 om 13:31 Ongepaste reactie?

Beste Yolanda,

Eerst even een kleine voorstelling van mij.
Ik ben een man van nu 66 jaar.
Zelf heb ik hartfalen vanaf 2006, ook na een 2e infarct. Met een ejectie fractie (Linker Vetrikel Ejectie Fractie LVET) van 24%. Welke klasse dat is weet ik niet maar ik ben lichamelijk behoorlijk beperkt.

Dat betekend niet dat het leven (voor mij) ophoudt.

Met medicatie en aanpassing levensstijl kom ik een heel eind. Wij gaan nog regelmatig naar de sauna, stukje (elektrisch) fietsen en wandelen, beetje zwemmen en op auto vakantie. Wanneer ik slecht geslapen heb ga ik gewoon middags een uurtje rusten en dan gaat het wel weer.

Dan nog even wat geruststellende info.
Dat van die gemiddelde overlevingskans van 5 jaar is gewoon niet waar.
Mijn cardioloog vertelde mij in 2006 dat 35% van de mensen met eerste indicatie hartfalen na 5 jaar overlijdt.
Dat is dus beduidend anders dan wat je schrijft.

Met in eerste periode van 6 maanden hartfalen Fysio in het ziekenhuis kan je toch je conditie behoorlijk opvijzelen.
Met regelmatige (om de 6 weken ‚ 3 maanden) controle door een hartfalen verpleegkundige, welke tussen de patiŽnt en de cardioloog in functioneert) wordt ik medisch begeleidt.
Dit alles heeft geresulteerd tot een redelijk bevredigend leven, ook met hartfalen.
Ook vrijen is geen probleem wanneer je ook de leeftijd in acht neemt. :-))

Vraag je cardioloog naar de mogelijkheden in jou ziekenhuis en anders in je omgeving.

Kortom, er is leven na diagnose hartfalen.

Ik hoop dat ik je ook wat positiefs hebben kunnen geven in de toch wel schokkende gestelde diagnose.

Vriendelijke groetjes,
Ton
Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Hartfalen.info toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)