Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Hartfalen.info is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Hartfalen.info is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Belgje

Geschreven op: Donderdag 24 April 2014 om 16:17
Ongepast of beledigend?

Zijn hier jonge mensen met hartfalen aanwezig? Ikzelf ben 29 jaar en op mijn 18de werd hartfalen vastgesteld.

Mijn man en ik zouden graag kinderen krijgen, maar dit wordt ons afgeraden/verboden. Wij zijn dan ook met adoptie bezig.

Toch vragen we ons af of er echt geen mogelijkheden zijn om een zwangerschap te overbruggen met hartfalen?

Heeft iemand kennis van personen met hartfalen die zwanger worden? 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Ceceline op Dinsdag 21 November 2017 om 23:44 Ongepaste reactie?

Hallo,

Brutale vraag misschien maar hebben jullie ondertussen mensen leren kennen die kinderen hebben gekregen met dezelfde afwijking en op welke manier?

Ik heb namelijk hetzelfde, ik wil ook graag kinderen! Maar een zwangerschap is risicovol.

Groet Ceceline


Geschreven door: A.M. op Woensdag 2 Mei 2018 om 14:39 Ongepaste reactie?

Hoi Ciceline en Belgje.
Ik ben 10 jaar ouder dan jij. Cardiompathie ontdekt bij mij op ongeveer dezelfde leeftijd als bij jou
Ik ben inniddels moeder van een geadopteerd kind. Ik blijf wat vaag met details ivm privacy. Mogelijkheden worden steeds beperkter ivm sluiten van veel landen. Je moet echt in staat zijn om met je partner een ouder kind met SN te adopteren, dat vraagt veel van je. Het is veel zwaarder dan "gewoon" kinderen krijgen. Het maakt echt uit hoe je conditie is, bij zwaardere vormen van hartfalen krijg je geen toestemming.
Gr A.M


Geschreven door: Astrid op Donderdag 30 Augustus 2018 om 10:59 Ongepaste reactie?

Hi Belgje,

Ik ben zelf ondertussen 31 jaar, mitralisklep die lekt vanaf geboorte en weet sinds 5 jaar ongv dat ik gedilateerde cardiomyopathie heb.
Zwangerschap werd mij ook afgeraden.
Eerst medicatie en afwachten.
Ik heb toen sec.opinion laten doen door prof. In het azm in Maastricht en heb uiteindelijk 2 gezonde jongens mogen krijgen. Mits 2x 9 mnd lang strenge controle etc.
Mocht je meer info willen kun je me berichten.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Hartfalen.info toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)