Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Hartfalen.info is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Hartfalen.info is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Anna

Geschreven op: Vrijdag 5 Februari 2016 om 15:46
Ongepast of beledigend?

Een familielid waar ik heel veel van houd, heeft hartfalen.
Ik ben sinds k het gehoord heb heel depressief, en dat is al 5 jaar zo. Ik lees echt horror-verhalen op forums dat de levensverwachting maar gemiddeld 5 jaar is enzo. Zijn hier mensen die al langer hartfalen hebben en nog prima leven? 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: chrislhes@gmail.com op Woensdag 20 April 2016 om 21:03 Ongepaste reactie?

Tja Mijn naam is Chris Ik hoor hier verhalen van 4 jaar te leven Nou ik mag u gerust stellen Ik ben 67 jaar en leef al 26 jaar met een hart funtie van 28 % Mijn linker kamer werkt bijna niet meer Mijn rechter kamer heeft alles over genomen Het is wel een pillen slikkerij Ik neem zo''n 20 tabletten in Maar de laatste tijd gaat het slechter Door dat ik vitamine B12 te kort heb en krijg 1 maal in de 3 maanden een infuus voor Verder zijn in mijn hoofd dingen aan de gang die mijn cardioloog niet kan weten zo word er geen testataron meer aangemaakt en heb ik veel last evenwicht stoornissen ook begin ik incontinent te worden Ik geef het nu een beetje op Ik ben de langst levende persoon met deze ziekte en heb geleefd als vrijbuiter Ik drink rook shag en hash en doe alles wat god verboden heeft Mijn leven gaat nu nog verder zo niet leef er op los wees niet bang , want als uw tijd daar is is hij daar! Chris Hes Groningen


Geschreven door: Lia op Maandag 1 Augustus 2016 om 12:41 Ongepaste reactie?

Ik heb ook hartfalen. Eerst heel ernstig; momenteel veel minder. Ik neem alle medicijnen in die nodig zijn; eet absoluut zoutarm en drink verstandig en precies de hoeveelheid die mag. Ik wandel en fiets veel. Dat is allemaal nodig om zo sterk mogelijk te worden en zo lang en vooral zo leuk mogelijk te leven. Als u veel van iemand houdt, zorg dan dat hij/zij deze regels ook aanhoudt!!
Maar wat heeft het voor zin dat u depressief wordt omdat hij/zij hartfalen heeft? Wordt hij/zij daar beter van en levert het u iets op? Nee. Zo verpest u zijn/haar leven en dat van uzelf. Als u of degene waar u van houdt morgen onder de trein of een bus komt of een dodelijk infarct krijgt, bent u dood. Zomaar. Zonder ziekte.
Dus leef iedere Dat helpt meer dan somber zijn! Van somber zijn wordt de ander ook zieker. Denk daar altijd aan!!!
Er zijn nu 5 jaar om en u heeft degene nog waar u van houdt. Wees daar gelukkig mee. Er kan nog makkelijk een jaar, vijf jaar of 10 jaar bijkomen. Verpest die niet door somberheid en het slechtste scenario bedenken. Ik leef ook op die manier. Al ben ik degene waar ik van hield kwijt. Zomaar: ziek en dood. Maar ik leef. Ik moet leven en ik mag leven en ik mag de zon zien, de bloemen, genieten. Doe dat ook.
Ik wens u er veel succes bij.


Geschreven door: Ton op Zaterdag 1 Oktober 2016 om 10:08 Ongepaste reactie?

Beste Anna,

Ik heb in december 1999, een hartinfarct gekregen, waardoor ik hartfalen heb.Dat hartinfarct heeft, mijn stembanden aangetast en heb al sinds dat infarct slecht werkende nieren. Ik heb in 20001 een broekoperatie ondergaan, helaas kan ik nu maar 30 meter lopen, daarna krijg ik pijn. Daarom, heb ik een scootmobiel, slik elke dag mijn medicijnen, maar geniet van elke dag en doe nog zo veel dingen.Dus kop op, er kunnen nog zoveel jaren komen. Sterkte, allereerst voor diegene met hartfalen, maar ook voor jou want voor de naasten is het ook niet altijd makkelijk.

Hartelijke groet.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Hartfalen.info toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)