Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Hartfalen.info is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Hartfalen.info is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

r_meylink@hotmail.com

Geschreven op: Maandag 8 Mei 2017 om 22:06
Ongepast of beledigend?

Hallo allemaal, in 2012 is er bij mijn vader hartfalen geconstateerd,in die periode was hij 62 & kon nog werken met behulp van medicatie zoals metoprolol succinaat,furosemide etc etc.In een korte tijd viel hij vele kilo''s af,van 100+ naar 70kg, dit met behulp van een diŽtiste.In deze periode kon hij met dit probleem omgaan,sinds hij met pensioen is dit totaal veranderd.In 2015 kreeg hij last van gordelroos,maar de huisarts gaf hier totaal geen aandacht aan,terwijl zijn hartfalen verergerd was,nu heeft hij diabetes type2 & kan niet meer tegen de medicatie die hij al in 2012 kreeg voor zijn hartfalen,de ene cardioloog gaf metroprolol tartraat waar hij niet tegen kon vanwege de bijwerkingen,vandaag de dag gaat het slechter,hij heeft medicijnen zoals metroprolol succinaat50mg 1xdaags,furosomide eerst 40mg nu 20mg1x daags, finasteride 1x daags 5mg,metformine 2x daags 500mg en accencoumarol ,wat hij hiervan in moet nemen ligt aan zijn bloedwaarden,nu +/_ 6 pillen per week van 1 mg, dit zijn dus bloed verdunners, waar hij het meeste last van heeft is: onrustig,angst momenten,erg benauwd zo erg dat hij hapt naar lucht,koude handen en voeten(alsof ze uit een vriesvak komen)totaal geen eetlust,hele dagen koud,mijn vader is een type die niet stil kon zitten, altijd bezig en nu? Totaal het tegenovergestelde, durft niet te lopen,verwarming staat iedere dag op 30graden,s''avonds begint de benauwdheid op te komen,ook heeft hij slaap apneu,nou is mijn vraag of iemand hier ook dezelfde klachten heeft als hij,of dat dit bij iemand bekend is die deze klachten ook heeft gehad,op dit moment zijn we radeloos, communicatie op het ziekenhuis is in mijn ogen van de pot gerukt en de cardiologen doen in mijn ogen maar wat,ik zie mijn vader lijden terwijl hij altijd vol energie zat en had vol levens lust,is er iemand die zichzelf herkent in mijn ervaring en verhaal dan hoop ik dat u met mij in contact wil komen via de boven staande email adres, nogmaals de cardiologen blijven maar rotzooi uitschrijven wat tůt aal NIET HELPT, een reactie op de forum is uiteraard ook prima, alvast onze dank ! Groetjes Ray 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: maaike op Zondag 12 November 2017 om 08:30 Ongepaste reactie?

Het koud hebben en koude handen en voeten hebben kan een bijwerking zijn van de metoprolol.
De overige klachten zouden kunnen wijzen op verergering van het hartfalen. Houdt hij vocht vast? Dit is te zien aan dikke enkels, bolle buik (kleding die strakker zit), niet plat kunnen liggen s''nachts, hoesten, snel vol gevoel tijdens maaltijden en verminderde eetlust.


Geschreven door: Arianne op Zaterdag 30 December 2017 om 16:22 Ongepaste reactie?

Ocherm, doffe ellende. Regulier is op een gegeven moment ''uitgekakt''. Ga naar een alternatief arts, orthomoleculair, ayurveda, natuur arts, met natuurmiddelen is vaak nog heel veel te verbeteren, want dit is geen leven zo, sterkte


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Hartfalen.info toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)